ταυτότητα

yusra | τριμηνιαίο περιοδικό

ιστορίες από τα κάτω, ρεπορτάζ, μουσική και βιβλία, κριτική ανάλυση, αυτοβιογραφίες, μαρτυρίες, οπτικές αφηγήσεις (φωτογραφήσεις, κόμικς, ψηφιακά κολάζ), συνεντεύξεις και κείμενα για τις ζωές στον καπιταλισμό, το χάστλινγκ, το κουτσομπολιό και την ποίηση, σημειώσεις για την οικονομία του άγχους, τη ψηφιακή ζωή, τις πολιτικές εξόντωσης, τις ευάλωτες ζωές (μας), τα γκομενικά και τις κοινότητές μας, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.

Είμαστε ένα έντυπο κοινωνικής ιστορίας, βιωμένων και βιωματικών αφηγήσεων και κριτικής θεώρησης, που μιλάει τη γλώσσα μας που δεν ξέρουμε ποια ακριβώς είναι πάντως σε αυτή προσπαθούμε να γράψουμε.

Μας νοιάζουν οι συζητήσεις που αφορούν τα μητροπολιτικά βιώματα, τις εργασιακές συνθήκες και τις διαδρομές που διαγράφουν τα σύγχρονα υποκείμενα, όσα ζούμε εμείς αλλά και όσα ζούνε οι διπλανές μας και δεν τα ξέρουμε. Οι πτυχές και οι όψεις της κοινωνικότητας και των κοινοτήτων που εκπέμπουν ή συγκροτούν κριτικό λόγο απέναντι στα κυρίαρχα πολιτικο-οικονομικά σχήματα. Θέλουμε να χαρτογραφήσουμε τις συναισθηματικές και επιθυμητικές συνδέσεις γύρω από τις οποίες διαμορφώνονται τα κοινωνικά νοήματα, τον τρόπο που οι άνθρωποι που κατοικούν, μετακινούνται και εργάζονται, συνδέονται συναισθηματικά, συλλογικοποιούνται και επιθυμούν μέσα στην επισφάλεια της εποχής. Ψάχνουμε καινούργια εργαλεία έκφρασης που (θα θέλαμε να) οδηγούν σε νέες μορφές συντροφικότητας και φροντίδας, ένα είδος μαζί από μας για μας [και για σας].

 

Υπεύθυνοι Έκδοσης: Ζωή Κόκκα | Χρήστος Σύλλας | Σπύρος Παπαδόπουλος

Visual identity: Nephew design studio

Κεντρική Διάθεση: Μαυρομιχάλη 49, Αθήνα.

 

yusra books – coming soon

[ ααα. Σημαντικό: τυπωνόμαστε στη Βιβλιοτεχνία ]